Revan Pirinci

Revan Pirinci


Ürün Açıklaması

AYHAN KALALI

Artvin – Yusufeli

Akarsu kenarlarında gölgesel kirliliğin yoğun olduğu yerlerde üretilen pirincin üretiminde ayrıca çok fazla tarım ilacıda kullanılmaktadır. Bu nedenle ülkemizde ekolojik şekilde üretilen pirinç bulmak oldukça zordur.

Fakat HES lere inat yaşamı destekleyen Ayhan Kaleli, coğrafyası zorlu Artvin’in Yusufeli ilçesi Yokuşlu köyünde 150-200 dekar alanda yerli atalık tohumla ekolojik olarak pirinç ve fasulye yetiştiriyor. Ayrıca bu şekilde üretim yapan diğer üreticilere de yardım yardım ediyor.

Bahar ve güz aylarında ekilen tohumlar Çoruh nehrinden gelen suyla sulanıyor, zirai kimyasallar kullanılmadan yetiştiriliyor ve Kasım ayında hasat ediliyor. Su değirmeninde istendiği zaman Temmuz Ağustos (suların azalma dönemi) aylarına kadar işlendikten sonra soframıza ulaşıyor. 

Geri Dön